Feliç diada de Sant Jordi!

Temps era temps, quan les bèsties sortien i els humans, a moments, un drac va arribar al poble. Era un monstre gran i ferotge que sobrevolava tots els carrers i totes les places de la vila. Així, podia emportar-se al seu cau tothom que hi passegés i després empassar-se’ls amb les seves 20 dents afilades. Es deia COVID-19.

D’una banda, els vianants estaven aterrits. Tots temien que el monstre els infectés amb el fètid alè que escampava pertot arreu, o que fins i tot se’ls cruspís. Per això, només sortien si de debò ho necessitaven. De l’altra, el rei no tenia gaire clar com podia reconduir la situació, ja que llavors era sols un grumet més de l’embarcació.

—L’horitzó sempre és igual, mare —deia cada matí una xiqueta que no podia anar a l’escola ni veure els amics. I tenia raó: no s’hi distingia cap cavaller armat que, cavalcant un cavall blanc i formós, arribés disposat a salvar la vila. De fet, ni tan sols hi havia núvols que s’atrevissin a acomiadar el sol a la posta. 

Un nou dia va arribar i no hi havia lloc on no ressonés el rugit de sempre del drac:  Sento olor de carn humana… Ja en menjaré aquesta setmana. Però va arribar un dia en què no va menjar pas. Tampoc va fer-ho l’endemà, ni l’endemà passat. Així doncs, el ritme dels batecs del seu cor s’accelerava a mesura que passaven els dies, mentre que l’aleteig de les seves ales era de cada cop més pausat. El cas és que un dia va sucumbir sense que cap llança el travessés.

Al cap d’un temps, per precaució, el poble va sortir a celebrar que s’havia salvat a si mateix amb el fet de quedar-se a casa, encara que els herois indiscutibles d’aquella calamitat van ser el personal sanitari i els dependents, entre d’altres. 

Aquell any les dones no van regalar llibres als homes, ni els homes, roses a les dones. Això no obstant, de la sang del drac, la qual es va fer ell tot sol, en va brotar una rosa engalanada i esplèndida com cap altra: una quotidianitat, aquest cop valorada.

Own creation (2008)

8 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s